BROMO-IJEN TOUR 3D2N


 

 

ITINERARY
DAY 1
Surabaya _ Bromo
● Pick up from airport Surabaya at 09.00 AM
● Then driving about 4 hours to Bromo area
● Reach Bromo area at 1.00 PM then check in Hotel
● Free program

DAY 2 》
Bromo Sunrise – Waterfall _ Ijen

● Wake up in early morning at 02.30 AM
● At 03.00 AM leaving from hotel with JEEP 4WD driving is about 1 hours to view point Penanjakan
● Arrived at 04.00 AM to view point penanjakan , Penanjakan this place is very popular as the highest point to catch sunrise and View
● After Penanjakan Peak drive down through the sea of sand again and heading Bromo
● Reach the jeep parking area you may walk or ride the horse to reach Bromo
● Then walking through the upstairs to reach the rim of Bromo Crater
● Enjoying in the Bromo Crater then back to the hotel
● Breakfast time and check out at 10.00 AM
● Then driving is about 1 hours from Hotel to the Waterfall area
● Reach Waterfall area at 11.00 AM then we do actifity Waterfall during 2 hours
● Finish activity Waterfall at 1.00 PM then directly to Hotel Ijen View (BONDOWOSO AREA) driving is about 4 hours
● Reach at 5.00 PM and then check in Hotel
● Free program

DAY 3 》
Kawah Ijen ( Blue Fire Program ) – Surabaya

● Wake up at 23.30 PM
● Check out at 00.00 AM.then we go to Paltuding area , trip in 2 hours from the Hotel
● Around 02.00 AM we reach Paltuding area , Paltuding area this is the permit post before hiking
● Then start walking from Paltuding is about 1,5 hours to the Ijen Peak
● Reach Ijen Peak around 03.30 AM then Enjoying the BLUE FLAME SULPHUR IJEN from the peak
● Blue Flame Sulphur is the phenomena from the sulphur mining
● Ijen is the largest area for sulphur mining and a lot of people worked
as the sulphur miners
● Blue Flame Sulphur is the sulphur with high temperature so, it’s look
like burn the sulphur in the dark
● You will see greenish blue light from the sulphur
● It can be reached ( Blue Flame ) when no moon light and no rainy
● Hopefully the weather supports
● If the possible condition and safe you may walk down until the rim of the Ijen Lake
● Then joining with the sulphur miners to see how they work and see the Morning Lake View
● After that we walking back to Paltuding area
● Reach Paltuding around at 08.00 AM then directly to surabaya driving is about 7 hours
● Reach Surabaya at 03.00 PM our tour finish

Facility including :
》Bromo National Park Entrance Fee
》Waterfall Entrance Fee
》Ijen National Park Entrance Fee
》Private transportation arrangement for 3 days ( driver, petrol, toll fees included )
》4WD Jeep ride in Bromo Tour
》One night Hotel in Bromo ( breakfast included )
》One night Hotel in Ijen ( breakfast included )
》Local guide in Ijen & madakaripura
》Rides Motocycle in Waterfall
》Gas Mask in Ijen
》English speaking driver
》Supply of Mineral Water

The fee excludes :
》lunch and dinner
》Pony horse rides in Bromo sand field
》Travel Insurance
》Personal expenditures
》Medical expenses

Price is negotiable, flexible for the itinerary and program, minimum is 2 pax and if it’s more than 10 joiners we give you discount, please contact us.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *